WELKE REGELINGEN ZIJN ER NOG MEER IN EINDHOVEN?

De gemeente Eindhoven kent naast Stichting Leergeld, het Jeugdfonds Sport en Jeugdfonds Cultuur diverse regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Voor een totaaloverzicht en de laatste update van deze regelingen klik hier.

Hieronder lichten we enkele regelingen toe en wordt er verwezen naar de website waar ze aangevraagd kunnen worden.

Meedoenbijdrage

De Meedoenbijdrage is bedoeld voor een bioscoopavondje, het zwembad of een abonnement op de krant. Of om de ouderbijdrage of schoolspullen te betalen. Lees meer over de Meedoenbijdrage.

Gratis met de bus in Eindhoven

Inwoners van Eindhoven met een laag inkomen kunnen gratis met de bus reizen. Hoe dit werkt en hoe u dit kunt aanvragen, leest u hier. 

Inkomensregeling

De gemeente heeft verschillende financiële regelingen die speciaal bedoeld zijn voor mensen met een laag inkomen. Bekijk via berekenuwrechtplus.nl waar u mogelijk recht op heeft.

Bijstandsuitkering

Misschien komt u op grond van de Participatiewet, IOAZ of IOAW in aanmerking voor een bijstandsuitkering. Dit is een tijdelijke aanvulling op eventuele inkomsten van u of uw tot bijstandsniveau. Hiermee betaalt u uw levensonderhoud, zoals eten en huur. Dien een verzoek in op werk.nl van het UWV 

Kinderopvangbijdrage

Kinderopvangkosten moeten geen belemmering zijn om te werken, een re-integratietraject te volgen, naar school te gaan of te studeren. Met de Kinderopvangbijdrage ontvangen ouders met een laag inkomen een extra tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang.

Let op: de Kinderopvangbijdrage kan worden aangevraagd naast de kinderopvangtoeslag. Deze toeslag vraagt u aan bij de Belastingdienst. Hoe u deze kunt aanvragen leest u hier

Stichting Jarige Job

Stichting Jarige Job biedt een verjaardagsbox voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Daar zit alles in voor een verjaardag met alles erop en eraan. Als u een aanvraag doet voor sport, cultuur of schoolbijdrage kunt u ook direct een verjaardagsbox aanvragen voor uw kind. Of vraag het zelf aan via deze pagina. 

Hulp bij geldzorgen

Groeien de geldzorgen u boven het hoofd en komt u er niet alleen uit? WIJeindhoven kan hulp bieden via een schuldregeling of budgetbeheer. Een schuldregeling is gericht op het oplossen van alle schulden. Bij budgetbeheer is het doel om een financiële situatie stabiel te houden door de vaste lasten door te betalen. Meldt u eerst bij WIJeindhoven. De contactpersoon van het WIJteam in uw wijk bekijkt samen met u hoe u uw schuldsituatie of andere geldproblemen kunt oplossen.